skip to Main Content

Een coating is een extra bewerking die op brillenglazen mogelijk is. Zo kan men de glazen laten ontspiegelen, kleuren en harden.

De coatings van onze glasleverancier HOYA:

hoya-coating

Anti-reflectielaag

Een anti-reflectielaag (of ontspiegelingslaag) neemt hinderlijke reflecties weg die het beeld verstoren. Voor de brildrager betekent dit dat er beter door de glazen gekeken kan worden, waardoor de visuele kwaliteit van het glas verbetert. Daarnaast kunnen anderen de brildrager beter in de ogen kijken zonder daarbij last te hebben van hinderlijke reflecties.

Antistatische laag

Het is mogelijk om een coating te kiezen met een antistatische werking. Tijdens het schoonmaken van de glazen worden deze statisch geladen waardoor stof eenvoudig aan de glazen blijft hechten. Het schoonmaken gaat sneller en eenvoudiger en biedt u meer gebruiksgemak.

Hardingslaag

De hardingslaag beschermt het glasoppervlak tegen kleine krassen en andere mechanische invloeden. Krassen geven vertekening in de glazen waardoor er een minder scherp beeld zichtbaar is.

UV Control

Het materiaal van de meeste brillenglazen absorbeert de UV-straling via de voorzijde van het glas, maar via de achterzijde van het glas wordt UV-straling in de ogen gereflecteerd. HOYA UVControl is een unieke coating op de achterzijde van het glas, die voorkomt dat UV-straling via deze zijde in de ogen wordt gereflecteerd. Deze coating biedt daarmee bescherming tegen de schadelijke gevolgen van UV-straling.

Blue Control

HOYA BlueControl is een coating die het blauwe licht dat door beeldschermen wordt uitgestraald neutraliseert. Dit voorkomt vermoeidheid en overbelasting van de ogen. Uw ogen blijven niet alleen in een betere conditie, maar kijken wordt comfortabeler en kleuren krijgen een natuurlijker karakter.

Meekleurend

coatingMet meekleurende glazen ziet u comfortabel in alle lichtomstandigheden, zonder telkens van bril te hoeven wisselen. Meekleurende glazen kleuren buiten vrijwel onmiddellijk op en kleuren binnen snel weer terug tot heldere glazen. Of u nu in het directe zonlicht staat of in de schaduw, de kleur van de glazen past zich aan zonder dat u het merkt. Bovendien nemen ze hinderlijke schitteringen weg, zonder dat dit ten koste gaat van de waarneming van contrast en kleuren. Meekleurende glazen zijn verkrijgbaar in drie diepe, natuurlijke kleuren bruin, grijs en groen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
MAAK EEN AFSPRAAK
ZORGVERGOEDING BEKIJKEN

Meer informatie of advies nodig ?

Bel ons op (0294) 41 44 01 of stuur ons een email.

  • Oogzorg en oogmode in Weesp
  • Specialist in sportbrillen op sterkte
hoya glazen

Onderhoud

De coating bestaat uit verschillende dunne laagjes die allemaal anders reageren op temperatuurswisselingen waardoor in extreme omstandigheden laagjes kunnen barsten. Hou de bril dus nooit onder erg heet water en neem de bril niet mee de sauna in.
Als brillenglazen met agressievere schoonmaakmiddelen worden schoongemaakt kan de coating hieronder lijden. Gebruik geen schoonmaakmiddel met citroen of waar oplosmiddelen zoals alcohol of aceton in zitten. Ook papieren doekjes of keukenpapier kunnen op termijn schade aanrichten, omdat hier houtvezels in zitten en dat schuurt waardoor de coating kan beschadigen.

Wij raden aan om uw bril regelmatig af te spoelen met handwarm stromend water. U kunt daarbij een beetje afwasmiddel zonder citroen gebruiken. Droog de bril daarna af met een zachte, schone doek bijvoorbeeld een theedoek of microvezeldoek.

Garantie op de coating

Op de coatings van HOYA ontvangt u van Carriere Optiek twee jaar garantie. Als er onverhoopt een probleem ontstaat en u heeft de aanwijzingen betreffende het schoonmaken goed opgevolgd, zullen wij er alles aan doen om voor u een goede oplossing te vinden.

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen
Back To Top
×Close search
Zoeken