skip to Main Content

U kunt bij Carriere Optiek terecht voor alle soorten contactlenzen. Ieder mens is uniek en dus ook ieder oog is anders. Doordat contactlenzen steeds geavanceerder worden, krijgen ze ook meer kwaliteiten en comfort. Hierdoor kan tegenwoordig vrijwel iedere afwijking succesvol met contactlenzen worden gecorrigeerd. Onze contactlensspecialist en optometrist infomeren u graag over de mogelijkheden van contactlenzen dragen.

Zachte lenzen

Zachte contactlenzen worden het meest aangemeten. Zachte contactlenzen zijn zeer comfortabel en verkrijgbaar in veel varianten zoals enkelvoudig, torisch en multifocaal. Ze zijn gemaakt van zuurstofdoorlatend en soepel materiaal waardoor de lens zich direct aan de vorm van je oogbol aanpast. Zachte lenzen worden vanaf het eerste moment goed verdragen en hebben dus een zeer korte gewenningsperiode. Afhankelijk van de sterkte, uw persoonlijke voorkeur en de gebruikstoepassing zal onze contactlensspecialist u adviseren welk draagschema voor u de meeste voordelen biedt: daglenzen, maandlenzen, kwartaallenzen of halfjaarlenzen.

Dag- en nachtlenzen zijn zachte lenzen die continu gedragen kunnen worden, zelfs tijdens slapen. Als uw ogen er geschikt zelfs 30 dagen en nachten. Dag- en nachtlenzen zijn gemaakt van silicone hydrogel. Dit materiaal laat extreem veel zuurstof door, zodat u geen discomfort ervaart van het continu dragen van de lenzen. U hoeft de lenzen alleen schoon te maken als ze beginnen te irriteren of wanneer u het idee heeft dat u minder goed ziet.

Harde lenzen

Harde contactlenzen worden tegenwoordig vormstabiele lenzen genoemd. Ze zijn gemaakt van vormvast materiaal en door de vele ontwikkelingen laten harde contactlenzen tegenwoordig ook veel zuurstof door. Dit laatste komt ten goede aan de gezondheid van het oog. De huidige generatie harde lenzen zijn zeer comfortabel. Hoewel u in het begin eerst even aan dit type lenzen moet wennen, zult u al snel vergeten dat u de lenzen draagt.
Een rede voor de keuze van een harde contactlens is de correctiemogelijkheid. In veel gevallen is de maximale correctie beter te maken met een harde lens. Voor cilindrische afwijkingen en onregelmatige oogoppervlakken is een harde contactlens in principe de eerste keus.

Harde lenzen zijn gemakkelijk in het onderhoud. De contactlenzen gaan gemiddeld twee jaar mee. De lenzen moeten dan vaak worden vervangen, omdat de lenzen bekrast zijn, minder goed bevochtigen of minder comfortabel gaan zitten. Ook kan het zijn dat de lenssterkte moet worden aangepast. Door de lange levensduur van harde lenzen zijn deze op de langere termijn goedkoper dan zachte lenzen.

Lees meer over

Back To Top