skip to Main Content
(0294) 41 44 01     Openingstijden

Sommige mensen produceren niet genoeg traanvocht om hun ogen voldoende vochtig te houden. Het gevolg kan zijn dat uw ogen geïrriteerd raken en gaan branden, steken of slijm afscheiden. Dit kan tot abnormaal tranende ogen leiden. Deze tranen zijn echter niet van dezelfde samenstelling als het normale vochtlaagje dat altijd over het oog ligt en lossen daarom ook het probleem van de droge ogen niet op.

Symptomen

Droge ogen kunnen verschillende symptomen hebben. De symptomen kunnen afzonderlijk van elkaar of tegelijkertijd optreden:

  • droog gevoel
  • gevoel alsof er een zand in uw ogen zit
  • vermoeide ogen
  • wazig zien
  • overmatig tranen
  • geïrriteerde of rode ogen
  • brandende of prikkende ogen

Oorzaken

Oorzaken van droge ogen kunnen zeer divers zijn zoals het gebruik van bepaalde medicijnen, weinig knipperen met de ogen, hormonale veranderingen en ook het veranderen van de traanfilm naarmate men ouder wordt. Ook omgevingsfactoren spelen vaak een rol zoals airconditioning of verwarming die voor droge lucht zorgen.

Droge ogen onderzoek

Bij het droge ogen onderzoek beoordelen wij met behulp van onze spleetlamp uw traanfilm en de kwaliteit van het traanvocht onderzoeken. Om droge ogen te behandelen hebben wij verschillende druppels en producten in het assortiment. Bij het droge ogen onderzoek krijgt u van onze specialisten een persoonlijk advies hoe u het beste uw droge ogen kunt behandelen en wat u kunt doen om uw klachten te verminderen. Hierna plannen wij een afspraak in voor een nacontrole zodat we kunnen beoordelen wat het effect is van de behandeling.

Heeft u klachten die mogelijk veroorzaakt worden door droge ogen? Maak direct een afspraak voor een droge ogen onderzoek in onze online agenda of bel (0294) 41 44 01. De kosten van dit onderzoek zijn eenmalig € 34,50 inclusief de nacontrole, exclusief eventuele producten.

Lees meer over

Back To Top