skip to Main Content
(0294) 41 44 01     Openingstijden

Sommige mensen produceren niet genoeg traanvocht om hun ogen voldoende vochtig te houden, met als gevolg dat de ogen gaan branden en steken of slijm afscheiden. Dit kan tot abnormaal tranende ogen leiden. Deze tranen, die het gevolg zijn van irritatie, zijn echter niet van dezelfde samenstelling als het normale vochtlaagje dat altijd over het oog ligt en lossen daarom ook het probleem van de droge ogen niet op.

Wat is een traanfilm?

Er zijn twee soorten tranen, waarvan tranen die uit de ogen rollen als men huilt of als de ogen geïrriteerd zijn, het bekendst zijn. Maar tranen dienen vooral om het oog vochtig te houden. Bij elke knipperslag, zo om de 4 tot 5 seconden, wordt het traanvocht in een dun laagje gelijkmatig over het oog verdeeld.

Dit dunne laagje noemt men de “traanfilm” en dient om het oog te beschermen tegen de buitenlucht. De traanfilm is samengesteld uit drie bestanddelen: Een olieachtige laag die voorkomt dat het traanvocht te snel verdampt, een waterige laag die het oog schoon wast van vuil en stof en een slijmachtige laag die de waterige laag gelijkmatig over het oog verdeelt.

Symptomen

Droge ogen kunnen verschillende symptomen hebben. De symptomen kunnen afzonderlijk van elkaar of tegelijkertijd optreden:

  • droog gevoel
  • gevoel alsof er een zand in uw ogen zit
  • vermoeide ogen
  • wazig zien
  • overmatig tranen
  • geïrriteerde of rode ogen
  • brandende of prikkende ogen

Oorzaken

Oorzaken van droge ogen kunnen zeer divers zijn zoals het gebruik van bepaalde medicijnen, weinig knipperen met de ogen, hormonale veranderingen en ook het veranderen van de traanfilm naarmate men ouder wordt.

Onderzoek

Door middel van een zogenaamd spleetlamp onderzoek kunnen wij uw traanfilm beoordelen en de kwaliteit van het traanvocht onderzoeken. Carriere Optiek heeft verschillende druppels en producten in het assortiment voor de behandeling van droge ogen. Bij het droge ogen onderzoek krijgt u van onze specialisten een persoonlijk advies hoe u het beste uw droge ogen kunt behandelen en wat u kunt doen om uw klachten te verminderen. Heeft u klachten die mogelijk veroorzaakt worden door droge ogen? U kunt bij ons een afspraak maken voor een droge ogen onderzoek. De kosten van dit onderzoek zijn € 24,50. Een nacontrole is hierbij inbegrepen. Bel (0294) 41 44 01 of maak een afspraak in onze online agenda.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
MAAK EEN AFSPRAAK

Meer informatie of advies nodig ?

Bel ons op (0294) 41 44 01 of stuur ons een email.

  • Gerenommeerde optiekspecialist in Weesp
  • Kwaliteit en mode met advies op maat
  • Specialist in sportbrillen op sterkte

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen
Back To Top
×Close search
Zoeken