skip to Main Content
(0294) 41 44 01     Openingstijden

Prettiger zien door een betere samenwerking tussen beide ogen

Hoe beter allebei uw ogen exact en tegelijk naar hetzelfde punt kijken, hoe beter uw zicht. Als de ogen hierin niet optimaal samenwerken spreken we van fixatie disparatie. Het visuele systeem heeft de mogelijkheid om de beelden van beide ogen tot 1 geheel te versmelten waardoor er geen dubbelbeeld ontstaat. De inspanning die het visuele systeem hiervoor moet leveren kan leiden tot klachten.

Verstoorde fixatie disparatie kan klachten veroorzaken, zoals

  • wazig zien
  • lees- en schrijfproblemen
  • vermoeide of branderige ogen
  • druk achter de ogen
  • regelmatig hoofdpijn
  • dubbelzien
  • lichtgevoeligheid
  • het moeilijk kunnen overzien van een druk bewegende omgeving, zoals bij het autorijden.

Vaak nemen klachten toe als de conditie afneemt of als er veel inspanning van de ogen gevraagd wordt, zoals bij beeldschermwerk. Meestal ontstaan of verergeren de klachten dan ook in de loop van de dag, als de oogspieren vermoeid raken.

Fixatie disparatie meting

Met de fixatie disparatie meting kunnen afwijkingen in de samenwerking tussen de ogen zichtbaar worden gemaakt. Met onze EyeGenius meetapparatuur en aanvullende testen bepalen wij nauwkeurig of er sprake is van een verstoorde fixatie disparatie. De EyeGenius vertaalt de meetresultaten in een brilrecept. Dit zal een combinatie zijn van een sferische, torische en prismatische sterkte. Brillenglazen in deze sterkte zorgen ervoor dat de samenwerken van de ogen verbeterd. Ze zorgen voor een stabieler en rustiger beeld en gaan klachten die gerelateerd zijn aan fixatie disparatie tegen.

Kosten

De kosten van een fixatie disparatie meting zijn €60,00 incl. de vervolgafspraak. Bij de vervolgafpraak wordt er een controle gedaan en bekijken we of uw klachten zijn afgenomen. Voor de fixatie disparatie meting kunt u telefonisch een afspraak maken op (0294) 41 44 01 of kom langs in de winkel.

Lees meer over

Back To Top