skip to Main Content
(0294) 41 44 01     Openingstijden

Nachtlenzen zijn speciale contactlenzen die ‘s nachts gedragen worden. Terwijl u slaapt, corrigeren de nachtlenzen de ogen zonder dat u daar iets van merkt. Bij het opstaan doet u de nachtlenzen weer uit en ziet u de hele dag scherp, zonder bril of contactlenzen.

Nachtlenzen hebben geen direct contact met het hoornvlies, ze drijven op een laagje traanvocht, ook wel ‘traanfilm’ genoemd. Door de speciale vorm van de lens zorgt de traanfilm ervoor, dat de voorkant van het hoornvlies ietsje platter wordt. Na de aanpassing kunnen de meeste nachtlensdragers na twee tot drie nachten dragen de hele dag al goed zien zonder bril of lenzen. En na één week al is het resultaat optimaal.

Voordelen van nachtlenzen

• Overdag geen contactlenzen of bril dragen, maar ook geen laserbehandeling ondergaan
• Geen last van droge of vermoeide ogen bij contactlensgebruik
• Geen last van stofjes achter je contactlenzen
• Ook geschikt voor hooikoortspatiënten
• Vrijuit actief zijn/onbelemmerd kunnen sporten
• De laatste trends op zonnebrillenmode kunnen volgen

Wil u, om welke reden dan ook, stoppen met het dragen van nachtlenzen? Geen probleem, uw ogen krijgen vanzelf weer hun oorspronkelijke vorm terug. U kunt dus altijd weer overstappen naar een bril of contactlenzen.

Multifocale nachtlenzen

Maakt u naast lenzen of bril ook gebruik van een lees sterkte? Dan zijn DreamLite Zoom multifocale nachtlenzen misschien iets voor u. U heeft geen lenzen, bril, leesbril of leeslenzen nodig om overdag scherp te kunnen zien.

Bent u geschikt?

Nachtlenzen zijn geschikt voor iedereen met een sterkte van -0,75 tot -5,50. Daarnaast kan een cilinder tot maar liefst -2,50 gecorrigeerd worden en is de lees sterkte beschikbaar tot +2,00. Wilt u meer informatie over nachtlenzen? Vraag gerust om meer informatie bij onze contactlensspecialist en/of optometrist, of neem contact op.

Prijzen nachtlenzen

Om de constante werking en de kwaliteit van het materiaal te waarborgen moeten nachtlenzen jaarlijks worden vervangen. De genoemde prijzen zijn per paar per jaar:

Nachtlenzen   € 360,-
Nachtlenzen multifocaal   € 460,-

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen
Back To Top