skip to Main Content
(0294) 41 44 01     Openingstijden

Nachtlenzen zijn speciale contactlenzen die ’s nachts gedragen worden. Terwijl u slaapt, corrigeren de nachtlenzen de ogen zonder dat u daar iets van merkt. Bij het opstaan doet u de nachtlenzen weer uit en ziet u de hele dag scherp, zonder bril of contactlenzen.

Hoe werkt het?

Als u bijziend bent is uw oog als het ware iets te lang. De speciale vorm van de lens maakt het hoornvlies ’s nachts iets platter. Dit corrigeert uw oogfout. Dit wordt ook wel Orthokeratologie of Ortho-k genoemd. Zie het als een beugel voor uw ogen. Overdag krijgen uw ogen volledige rust zonder bril of lenzen. Perfect voor mensen die soms last hebben van droge of gevoelige ogen en overdag geen bril of lenzen willen dragen. Het proces is 100% omkeerbaar: wanneer u om welke reden dan ook wilt stoppen met nachtlenzen keren uw ogen binnen een paar dagen terug naar hun oorspronkelijke vorm.

Nachtlenzen hebben geen direct contact met het hoornvlies, ze drijven op een laagje traanvocht, ook wel ‘traanfilm’ genoemd. Door de speciale vorm van de lens zorgt de traanfilm ervoor, dat de voorkant van het hoornvlies ietsje platter wordt. Na de aanpassing kunnen de meeste nachtlensdragers na twee tot drie nachten dragen de hele dag al goed zien zonder bril of lenzen. En na één week is het resultaat optimaal.

Voordelen van nachtlenzen

• Overdag geen contactlenzen of bril dragen, maar ook geen laserbehandeling ondergaan
• Geen last van droge of vermoeide ogen bij contactlensgebruik
• Geen last van stofjes achter je contactlenzen
• Ook geschikt voor hooikoortspatiënten
• Vrijuit actief zijn/onbelemmerd kunnen sporten
• De laatste trends op zonnebrillenmode kunnen volgen

Wil u, om welke reden dan ook, stoppen met het dragen van nachtlenzen? Geen probleem, uw ogen krijgen vanzelf weer hun oorspronkelijke vorm terug. U kunt dus altijd weer overstappen naar een bril of contactlenzen.

Multifocale nachtlenzen

Maakt u naast lenzen of bril ook gebruik van een lees sterkte? Dan zijn DreamLite Zoom multifocale nachtlenzen misschien iets voor u. U heeft geen lenzen, bril, leesbril of leeslenzen nodig om overdag scherp te kunnen zien.

Bent u geschikt?

Nachtlenzen zijn geschikt voor iedereen met een sterkte van -0,75D tot -5,00D. Daarnaast kan een cilinder tot maar liefst -2,50 gecorrigeerd worden en is de lees sterkte beschikbaar tot +1,50D. Wilt u meer informatie over nachtlenzen? Vraag gerust om meer informatie bij onze contactlensspecialist of bel ons op (0294) 41 44 01 voor het maken van een afspraak.

Back To Top