skip to Main Content

De oogmeting wordt bij Carriere Optiek uitsluitend door gediplomeerde opticiens of optometrist uitgevoerd. Met de oogmeting bepalen wij met behulp van geavanceerde apparatuur de benodigde sterkte voor het kijken en de samenwerking van de ogen. Op basis van deze gegevens kan wij de juiste bril of contactlenzen voor u aanmeten.

Het is verstandig om regelmatig een oogmeting te laten doen. Geen of een verkeerde correctie kan veel ongemak veroorzaken. Wij raden aan u ogen eens in de 2 à 3 jaar te laten meten of als u klachten ervaart bent u natuurlijk eerder welkom. Wilt u uw ogen een keer laten meten, loop gerust eens bij ons binnen. U kunt ook een afspraak maken voor een oogmeting via de online agenda of bel (0294) 41 44 01.

Oogdruk

Wij raden aan om vanaf uw veertigste regelmatig u oogdruk te laten controleren. Zeker als u iemand in de familie heeft met glaucoom, is dit aan te raden. Glaucoom is een ziekte aan het oog waarbij schade aan de oogzenuw ontstaat, wat kan leiden tot uitval van het gezichtsveld. Een te hoge oogdruk is de belangrijkste risicofactor voor het ontstaan van glaucoom.

Optometrisch onderzoek of fixatie disparatie meting

Mocht er tijdens de oogmeting een aanleiding zijn voor verder onderzoek naar de gezondheid of samenwerking van uw ogen dan kan de opticien het advies geven voor een optometrisch onderzoek of fixatie disparatie meting. Het optometrisch onderzoek wordt gedaan door onze optometrist. De optometrist kan naast het opmeten van de sterkte ook de binnen- en buitenkant van uw ogen onderzoeken om eventuele oogafwijkingen te constateren.
De fixatie disparatie meting wordt gedaan door onze binocolair zicht specialisten. Bij deze meting wordt gekeken naar de samenwerking tussen de ogen. Als er geen optimale samenwerking is kan dit allerlei klachten geven zoals regelmatig hoofdpijn en wazig zien. Maar ook lees- en schrijfproblemen.

Lees meer over optometrisch onderzoek.

Lees meer over fixatie disparatie.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
MAAK EEN AFSPRAAK
ZORGVERGOEDING BEKIJKEN

Meer informatie of advies nodig ?

Bel ons op (0294) 41 44 01 of stuur ons een email.

  • Gerenommeerde optiekspecialist in Weesp
  • Kwaliteit en mode met advies op maat
  • Specialist in sportbrillen op sterkte

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen
Back To Top
×Close search
Zoeken