skip to Main Content

Het is verstandig om regelmatig uw ogen te laten meten. Geen of een verkeerde correctie kan veel ongemak veroorzaken zoals bijvoorbeeld hoofdpijn. Wij raden aan om eens in de 2 à 3 jaar een oogmeting te laten doen of als u klachten ervaart bent u natuurlijk eerder welkom. Loop gerust eens bij ons binnen voor een oogmeting of plan direct een afspraak in onze online agenda.

Onze oogmeting

De oogmeting wordt uitsluitend gedaan door een gediplomeerde opticien of optometrist. Met de oogmeting bepalen wij met behulp van geavanceerde apparatuur de benodigde sterkte en kijken wij ook naar de gezondheid van uw ogen. Hierdoor kunnen wij eventuele aandoeningen vroegtijdig opmerken. Op basis van de gegevens van de oogmeting kunnen wij u daarna de juiste glazen voor uw bril adviseren.

Met onze autorefractor wordt eerst een voormeting uitgevoerd. Deze meting geeft een indicatie van de sterkte.

Oogdruk is de inwendige druk in het oog. Bij een te hoge oogdruk kan schade aan de oogzenuw ontstaan en dit kan uiteindelijk leiden tot glauoom. Wij raden aan om uw oogdruk regelmatig te laten controleren m.n. als u iemand in de familie heeft met glaucoom.

Wij bekijken samen met u hoe u uw ogen gebruikt en of u klachten ervaart. Dit gebeurd met behulp van een vragenlijst en de anamnese (vragen over uw medische achtergrond)

Aan de hand van de voormeting wordt bij de oogmeting de benodigde sterkte van uw ogen bepaald. Ook kijken wij bij de oogmeting naar de samenwerking tussen de ogen.

Hierbij kijken wij naar de gezondheid van het oog. Mocht hier een aanleiding voor zijn dan zal onze optometrist verder onderzoek doen naar de voorkant van het oog (hoornvlies en ooglens) en naar de achterkant van het oog (netvlies en oogzenuw).

WILT U OOGZORG PRODUCTEN BESTELLEN?
GA NAAR DE WEBSHOP

Back To Top

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen