skip to Main Content

Bij een optometrisch onderzoek wordt naast de oogmeting ook de gezondheid van uw ogen beoordeeld. Het optometrisch onderzoek wordt gedaan door onze optometrist. Er zijn verschillende situaties waarbij een optometrisch onderzoek raadzaam is, omdat vroegtijdige opsporing van een aandoening veel problemen kan voorkomen:

  • Als u een bepaalde oogaandoening heeft of er oogaandoeningen in uw familie voorkomen zoals glaucoom, staar of maculadegeneratie.
  • Als u een ziekte heeft waarbij u meer risico loopt op oogklachten zoals diabetes of hoge bloeddruk.
  • Als u last heeft van specifieke oogklachten zoals wazig zien, dubbel zien, lichtflitsen, vermoeide, jeukende of geïrriteerde ogen.
  • Als u klachten heeft met zien zoals moeite met scherp stellen, last van de ogen bij lezen of beeldschermwerk of hoofdpijnklachten.

Anamnese
Tijdens de anamnese stellen de optometrist u een aantal vragen over uw klachten, uw gezondheid en medicijngebruik.

Refractie
De optometrist bepaald door middel van een oogmeting de benodigde sterkte voor het kijken.

Binoculair onderzoek
Tijdens het binoculair onderzoek wordt de samenwerking tussen de ogen en de oogspieren bekeken.

Tonometrie
Tonometrie is het meten van de oogdruk. Dit gaat met behulp van een non-contact tonometer. De non-contact tonometer meet de oogdruk door een beetje lucht in het oog te blazen.

Spleetlamponderzoek
Met behulp van een spleetlamp wordt het oog bekeken. Met dit apparaat kan het oog sterk vergroot gezien worden. De optometrist kijkt zowel de buitenkant als de binnenkant van het oog na. Indien nodig wordt er gebruik gemaakt van pupilverwijdende druppels, zodat er beter in het oog gekeken kan worden.

Evaluatie
De bevindingen van het onderzoek worden door de optometrist met u besproken.

Een afspraak maken?

Als u een afspraak wilt maken bij onze optometrist dan kunt u dit doen door te bellen naar (0294) 41 44 01 of via de online agenda. Het kan zijn dat bij het onderzoek pupilverwijdende druppels worden gebruikt. U moet er rekening mee houden dat u dan tijdelijk wat wazig ziet en uw ogen gevoeliger zijn voor licht. Het is verstandig om een zonnebril mee te nemen en niet zelf auto te rijden.

De kosten van een optometrisch onderzoek zijn € 35,00

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
MAAK EEN AFSPRAAK
ZORGVERGOEDING BEKIJKEN

Meer informatie of advies nodig ?

Bel ons op (0294) 41 44 01 of stuur ons een email.

  • Gerenommeerde optiekspecialist in Weesp
  • Kwaliteit en mode met advies op maat
  • Specialist in sportbrillen op sterkte

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen
Back To Top
×Close search
Zoeken