skip to Main Content

Voordat u kunt starten met lenzen dragen moeten de lenzen eerst worden aangemeten. Ieder mens en dus ook ieder oog is anders. Wat voor de ene persoon een perfecte lens is, is voor de andere niet geschikt. Een persoonlijk advies en een persoonlijke contactlensaanpassing is dus van belang.

Anamnese
Tijdens de anamnese stellen wij u een aantal vragen om een indruk te krijgen van de omgeving en lifestyle, waaronder u uw contactlenzen wilt gaan dragen.

Oogmeting
Een nauwkeurige oogmeting is nodig om de benodigde lenssterkte te bepalen. De lenssterkte kan anders zijn dan de brilsterkte, doordat de contactlens op het oog wordt geplaatst en het brillenglas iets voor het oog staat.

Topometrisch onderzoek
starten met lenzenBij het topometrisch onderzoek wordt er met behulp van een corneatopograaf een soort oppervlaktekaart van het oog gemaakt. De corneatopograaf meet de oogbol op 22.000 punten. Hiermee kan de vorm van het hoornvlies zeer precies worden vastgelegd. Dit is belangrijk om te kunnen bepalen welke contactlens de juiste pasvorm heeft.

Beoordeling traankwaliteit
De samenstelling en de hoeveelheid van uw tranen spelen een belangrijke rol bij het uiteindelijke draagcomfort en de helderheid van uw contactlenzen.

Inspectie van het voorste oogsegment
Met behulp van een spleetlamp wordt het oog bekeken. Met dit apparaat kan het oog sterk vergroot gezien worden. Het oog wordt onderzocht op littekentjes, gevoeligheid, invloed van medicijngebruik, enzovoort. Daarnaast wordt gekeken naar het hoornvlies, oogwit en oogleden.

Advies
Onze contactlensspecialist heeft nu voldoende gegevens om u een objectief advies te geven. Zij zal u de voor- en de nadelen van de verschillende soorten contactlenzen uitleggen, waarna u samen beslist welk type voor uw ogen het meest geschikt is.

Proefpassing en proefperiode
Om te beoordelen of het gekozen type ook voor uw ogen de juiste keuze is, zal onze contactlensspecialist een paar proeflenzen bestellen. Hierna volgt een instructie hoe u de lenzen moet inzetten, uithalen en onderhouden. U gaat de proeflenzen uitproberen en komt na ongeveer een week met de lenzen op controle. De proeflenzen worden dan op diverse criteria beoordeeld en ook uw ervaringen met de lenzen worden besproken. Mochten er nog verbeteringen mogelijk zijn dan wordt er opnieuw een set proeflenzen besteld. Als de proeflens als de beste keus is beoordeeld wordt pas uw lenzen besteld.

Lenscontrole
Afhankelijk van het contactlenstype zal onze contactlensspecialist u graag iedere 6 of 12 maanden terug willen zien voor een controle van uw ogen en contactlenzen. Dit is een preventieve controle op afwijkingen van het normale, beoordeling van de juiste sterkte, pasvorm, enzovoort. Ook het verzorgingssysteem wordt beoordeeld, doorgenomen en zonodig aangepast. Lees meer over lenscontrole.

Mocht u tussentijds klachten krijgen of vragen hebben dan bent u natuurlijk altijd welkom. Een afspraak voor een lenscontrole kunt u direct maken in onze online agenda of bel voor een afspraak (0294) 41 44 01.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
MAAK EEN AFSPRAAK
ZORGVERGOEDING BEKIJKEN

Meer informatie of advies nodig ?

Bel ons op (0294) 41 44 01 of stuur ons een email.

  • Gerenommeerde optiekspecialist in Weesp
  • Kwaliteit en mode met advies op maat
  • Specialist in sportbrillen op sterkte

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen
Back To Top
×Close search
Zoeken