skip to Main Content

Zachte contactlenzen worden het meest aangemeten. Zachte contactlenzen zijn zeer comfortabel en verkrijgbaar in veel varianten zoals enkelvoudig, torisch en multifocaal. Ze zijn gemaakt van zuurstofdoorlatend en soepel materiaal waardoor de lens zich direct aan de vorm van je oogbol aanpast. Zachte lenzen worden vanaf het eerste moment goed verdragen en hebben dus een zeer korte gewenningsperiode.

Afhankelijk van de sterkte, uw persoonlijke voorkeur en de gebruikstoepassing zal onze contactlensspecialist u adviseren welk draagschema voor u de meeste voordelen biedt: daglenzen, maandlenzen, kwartaallenzen of halfjaarlenzen.

Lees meer over het starten met zachte contactlenzen.

Dag- en nachtlenzen

Dag- en nachtlenzen zijn zachte lenzen die continu gedragen kunnen worden, zelfs tijdens slapen. Als uw ogen er geschikt zelfs 30 dagen en nachten. Dag- en nachtlenzen zijn gemaakt van silicone hydrogel. Dit materiaal laat extreem veel zuurstof door, zodat u geen discomfort ervaart van het continu dragen van de lenzen. U hoeft de lenzen alleen schoon te maken als ze beginnen te irriteren of wanneer u het idee heeft dat u minder goed ziet.

zachte contactlenzen

Serviceplan

Carriere Optiek heeft het Serviceplan voor zachte lenzen. U krijgt dan:

• een gratis lenscontrole
• korting op de aanschaf van de contactlenzen
• 10%  korting op contactlensvloeistoffen en aanvullende vloeistoffen
• geen kosten voor heraanpassingen
• scheur- en verliesgarantie: u krijgt een vervangende lens
• 10% korting op een (reserve)bril
• 10% korting op een zonnebril

De kosten van het Serviceplan zijn € 20,- per half jaar.

Als u geen gebruik wilt maken van het Serviceplan of u bent geen klant en wilt een keer uw lenzen laten controleren dan betaald u voor een lenscontrole € 24,50.

Omgaan met zachte contactlenzen
Lens inzetten

Hygiëne is belangrijk in de omgang met contactlenzen dus was eerst uw handen. Zet vervolgens alles klaar en neem een lens uit de lenshouder. Begin altijd met hetzelfde oog om verwisseling te voorkomen.

 • Spoel de lens af met de daarvoor geadviseerde vloeistof. Gebruik nooit kraanwater!
 • Leg de lens op de top van uw wijsvinger en controleer of deze niet binnenstebuiten gekeerd is.
 • Trek met uw wijsvinger van de andere hand uw bovenste ooglid net boven de wimpers omhoog.
 • Trek met uw middelvinger van de hand waarop de lens zich bevindt het onderste ooglid naar beneden.
 • Breng uw wijsvinger met de lens langzaam naar uw oog en plaats deze op het oog.
 • Laat de oogleden rustig los en knipper een paar keer.

Na het inzetten van de lenzen giet u de bewaarvloeistof uit de lenshouder en laat u de houder ondersteboven drogen. Gebruik geen kraanwater om de lenshouder te spoelen, gebruik hiervoor de geadviseerde vloeistof.

Lens uithalen

Was eerst uw handen en zet alles klaar. Het veiligste advies is dat u iedere dag voor het slapen de lenzen uitneemt.

 • Houdt het bovenste ooglid omhoog met de middelvinger van de andere hand dan de hand waarmee u de lens gaat pakken.
 • Beweeg u onderste ooglid omlaag met de middelvinger van de hand waarmee u de lens uitneemt.
 • Zet uw duim en wijsvinger van deze hand op de zijkanten van de lens en pak hem van het oog.

Een zachte contactlens is sterk, maar kan beschadigen of scheuren bij aanraking met een scherp voorwerk, zoals bijvoorbeeld een scherp vingernagel of door hem sterk te vouwen. Maak de lens na het uithalen schoon en plaats deze in verse bewaarvloeistof in de contactlenshouder.

Lens schoonmaken

Onze ogen zijn bedekt met een laagje traanvocht. Dit laagje bevat stoffen die onze ogen beschermen zoals zouten, eiwitten en vetten. Deze stoffen kunnen zich vastzetten op de contactlens en daarom is een dagelijkse reiniging na het dragen nodig.

 • Leg de lens in uw hand en druppel er wat bewaarvloeistof op.
 • Daarna wrijft u voorzichtig met uw wijsvinger, ringvinger of pink de lens schoon.
 • Spoel daarna de lens kort af met de bewaarvloeistof en plaats hem in verse vloeistof in de contactlenshouder.
 • Vul de contactlenshouder niet bij, maar gebruik elke keer verse vloeistof.

Ook al wordt de contactlenshouder grondig schoongemaakt, na verloop van tijd kan er toch vervuiling plaatsvinden. Uitkoken is een optie, maar het is beter de contactlenshouder regelmatig (iedere 3-6 maanden) te vervangen. Hierdoor vermijdt u de kan op problemen.

Lensvloeistoffen

Zachte contactlenzen zijn gevoeliger voor aanslag door stof, vuil en eiwitten dan harde lenzen. Alle vloeistoffen voor zachte lenzen bevatten actieve bestanddelen die uw lenzen niet alleen schoon en helder houden, maar ze ook vrij houden van micro-organismen. Daarom is het van groot belang dat u na het dragen de lenzen reinigt.

Er zijn diverse merken vloeistoffen. Elke lensvloeistof heeft een andere formule en samenstelling die invloed heeft op het desinfecteren, het bevochtigen van de lenzen en het draagcomfort. Afhankelijk van uw ogen en de gebruikte lenzen adviseren wij u een vloeistof die het beste past. Met de juiste lensvloeistof kunt u de hele dag comfortabel en veilig lenzen dragen. Een goede lensvloeistof voorkomt irritatie aan uw ogen, zorgt ervoor dat stoffen zich minder goed hechten aan het lensoppervlak en houdt de vochtbalans van uw ogen optimaal. Hoe hoger de kwaliteit van de vloeistof, hoe meer plezier u van uw lenzen heeft.

Naast de lensvloeistof is hygiëne belangrijk. Was daarom ook altijd uw handen voordat u uw lenzen en ogen aanraakt. Zorg er ook altijd voor dat uw contactlenshouder schoon is en vervang deze regelmatig (iedere 3-6 maanden).

De lensvloeistoffen zijn na opening maar beperkt houdbaar, het is verstandig om de datum van eerste opening op de fles te schrijven, zodat u weet wanneer deze niet meer gebruikt kan worden. Plaats de dop na gebruik altijd meteen terug op de fles, om te voorkomen dat micro-organismen in de vloeistof komen.

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen
Back To Top
×Close search
Zoeken